Skift til sommerdæk nemt og hurtigt

Pris 449,-

Skal dine sommerdæk snart mærke asfalten igen? Det er vigtigt at køre med de rigtige dæk på de rette årstider. Vinterdæk om vinteren og - ja - sommerdæk om sommeren. En gammel huskeregel går på, at du skal skifte fra sommerdæk til vinterdæk omkring den 01. november - mens den omvendte operation typisk bør foregå omkring den 01. april.

Vi foretager hjulskifte for KUN 449,-

De to typer dæk er lavet i forskellige gummiblandinger, så din bil får det bedst mulige greb i underlaget ved specifikke temperaturer. Derfor bliver et vinterdæk for blødt til at skabe et godt vejgreb, når temperaturen kommer over cirka 7° C. Med andre ord er det altså vigtigt at få sat hjulene med sommerdæk på i tide.

Generelt om skift af sommerhjul

Afbalancering af sommerhjul ved udskiftning

Ryster rattet i bilen ved bestemte hastigheder? Så kan det være en god idé at få dine sommerhjul afbalanceret.

Et hjul, der er ude af balance, kan nemlig give rystelser, som især er ubehagelige ved hastigheder over 80 km/t. Samtidig kan det slide unødigt på en række andre dele i bilens undervogn og på hjulophænget. Sliddet på dækket kan også øges, da det ikke har den korrekte kontakt med overfladen.

Udskift derfor dine komplette sommerdæk hos et Skorstensgaard-værksted. 

Hvornår skal jeg køre med sommerdæk?

I Danmark er der ingen lov om, hvornår du skal køre på sommer- og vinterdæk. Dog er det oplagt at skifte til sommerdæk, når vinteren slipper sit tag i vejene, og temperaturen er på mere end syv grader. Der er altså ikke en bestemt dato for, hvornår du bør gå fra vinterdæk til sommerdæk.

Brug i stedet den gennemsnitlige dagstemperatur som vejledning for, hvornår det er tid til hjulskift. Vær også opmærksom på andre regler i mange af vores nabolande. Her kan der for eksempel være krav om, at du skal køre med vinterdæk i en vis periode. Du kan altså få problemer, hvis du skifter til andre dæk for tidligt.

Dan dig et godt overblik ved at se på en god og anerkendt test af sommerdæk her. Samtidig er det vigtigt, at dybden på alle fire dæk har den rette tykkelse. Loven siger nemlig, at du i skal have et dækmønster på minimum tre mm. Uanset om det gælder sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk. 

Dybden på mønstret er for din egen og de andre trafikanters sikkerhed. For jo mindre dækmønster, jo højere risiko for at miste herredømmet over din bil. Er der mindre end tre mm, anbefaler vi, at du får helt nye dæk. Det gælder for både sommer-og vinterdæk.

Se oversigt over reglerne her.

Hvilke dæk skal man vælge?

Sommerdæk, helårsdæk eller vinterdæk?

Sommerdæk er lavet af en speciel gummiblanding, som giver et fast vejgreb og køreegenskaber på både tørre og våde veje i lunt vejr. Modsat vinterdæk har de ikke et så groft dækmønster. Det betyder, at disse dæk har mindre friktion end vinterdæk, hvorfor du også kan spare på benzinen. I Danmark må du køre med sommerdæk hele året, hvis de har en dybde på minimum 1,6 mm.

Vinterdæk fungerer godt i koldt vejr - fra sne og is til våde og kolde, tørre veje. De indeholder nemlig ekstra naturligt gummi, så de ikke bliver hårde, og dækmønstret leder sjap og vand væk. Det giver dig et mere sikkert greb i asfalten og dermed større sikkerhed på vejene om vinteren. Her er det vigtigt, at du tjekker op på, hvor nedslidte de er.

At skifte dæk to gange årligt er både en omkostning og tager en del af din tid. Som et alternativ kan du derfor bruge helårsdæk, der må sidde på bilen året rundt. Her skal du kigge efter M+S mærket. Dækkene kombinerer fordelene fra sommerdæk og vinterdæk.

Hvis du derfor bor i et område med mildt vejr om vinteren, så kan helårsdæk altså være en mulighed. Dog vil du skulle gå på kompromis med sikkerheden, da disse dæk vil være knap så gode som sommerdæk om sommeren og som vinterdæk om vinteren.

Sommerdæk med fælge

Få hurtig montering af sommerdæk med fælge

Har du tendens til først at skifte dine dæk, når for den første sne har lagt sig? Eller længe efter forårets første sol viser sig på himlen? Det kan være risikabelt og give lange ventetider, hvis du ikke får skiftet dine dæk i tide. Hold derfor løbende øje med vejrudsigterne, og book en tid, der passer dig.

Hvis du ikke har mod på at skifte sommerdæk selv – eller bare ikke vil have beskidte hænder – så skal du ud at finde et professionelt værksted, der kan gøre det for dig. Hos Skorstensgaard kan vi naturligvis hjælpe dig med montering af sommerdæk - også dem på fælge, hvis du har behov for det. Se alle vores afdelinger her.

Vi monterer fire dæk på fælge inklusiv afbalancering fra kr. 955,-*

Som tommelfingerregel er det ikke nødvendigt at afbalancere hjulene, hvis ikke du har oplevet rystelser eller lignende, inden dit sommerhjul blev afmonteret. Men er det mere end to sæsoner siden, dækket blev monteret på fælgen? Så kan det være en rigtig god idé at få lavet en kontrol, nu hvor dine dæk alligevel er afmonteret.

Få et tilbud på sommerdæk med fælge fra Skorstensgaard. Vores dygtige mekanikere står altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning til at finde de helt rigtige dæk til dig og din bil. Har du spørgsmål? Ring til os eller send os en e-mail. Vi svarer indenfor 48 timer på hverdage.

Se også muligheden for at bestille dine nye dæk online, og få samtidig montering samt afbalancering med i prisen.

*Vi yder ikke prisgaranti på dæk, fælge, montering og udskiftning og hjul.