Bestil montering af anhængertræk

 

Når det gælder montering af anhængertræk, er der en række regler, du skal overholde. Læs vores gode tips på siden, så du træffer den rigtige beslutning.

Jydekrog, trækkrog, anhængertræk – kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder det smarte træk på bilen, kan vi hos Skorstensgaard hjælpe dig med både at træffe det rette valg og en god pris på montering af træk på din bil.

Er du allerede klar til at få anhængertrækket monteret? Få et uforpligtende tilbud hos os.

Regler for jydekrog

 

Sådan er reglerne for at bruge træk på bil

Alle må køre med trailer eller campingvogn i Danmark. Dog er der visse regler for vægt, montering og type af bil, som du bør kende. Ellers risikerer du, at du ikke får godkendt din anhængertræk-montering og derfor ikke må bruge den.

Det vigtigste er at kigge på, hvor meget den enkelte bil må trække, hvilket du kan se på registreringsattesten. Derudover skal du have et kategori B-kørekort, der giver dig ret til at køre en bil på højst 3.500 kg totalvægt. Vær opmærksom på, at det ikke er alle biler, der må få monteret anhængertræk eller jydekrog – for eksempel er nogle mikrobiler ikke bygget til den ekstra vægt.

Er din bil over otte år gammel, og du får monteret træk, så skal bilen til syn efterfølgende. Det er uanset, om anhængertrækket er monteret af et værksted eller ej. Skal bilen alligevel snart til bilsyn, kan du slå to fluer med ét smæk.

Læs mere om reglerne om at køre med campingvogn eller trailer i udlandet.

Gode råd

 

Hvilken anhængertræk eller jydekrog skal jeg vælge?

Skal du købe træk til bilen, kan du vælge enten et fastmonteret anhængertræk eller et, du kan tage af og på, som det passer dig. Begge dele kan du få monteret uden syn, hvis bilen er under otte år, og hvis værkstedet laver en attest til Færdselsstyrelsen. Det gør vi selvfølgelig altid hos Skorstensgaard.

Fordele ved fastmonteret træk

Skal du ofte bruge en jydekrog? Så kan en fastmonteret model være en praktisk løsning, da du altid har mulighed for at spænde trailer eller campingvognen på krogen. En anden fordel ved et fastmonteret træk er, at det er den billigste løsning. Bagenden er desuden beskyttet, hvis uheldet skulle være ude.

Fordele ved aftageligt træk

Hvis du derimod skal bruge krogen lejlighedsvis, bør du overveje et aftageligt anhængertræk. Krogen påvirker ikke bilens udseende, hvorfor det aftagelige anhængertræk er det foretrukne valg for flere bilejere. Et aftageligt anhængertræk kan du nemt sætte på og tage af igen, når behovet opstår.

Desuden kan du vælge mellem 7-polet stik eller et 13-polet stik. Et 7-polet stik er den ”gamle” standard, hvorimod 13-polet stik giver flere muligheder. Tænk også over, hvor meget vægt du gerne vil kunne trække, og hvad der er tilladt for din eksisterende bil. Du finder vægtgrænsen på bilens registreringsattest.

Få styr på bilens vægt her, før du går i gang med at montere anhængertræk.

Prisniveau

 

Få en god pris for montering af anhængertræk

Hvad koster det at få træk på bilen? Som udgangspunkt kan du forvente, at prisen for montering af anhængertræk typisk kan koste 5.000-15.000 kroner.

Prisen kommer an på hvilket slags anhængertræk, du vælger og hvilken bilmodel du har. Valget af anhængertræk afhænger altså ikke af, hvad du skal have trukket, men om du vil have en synlig krog eller ej. Her er et aftageligt træk den dyreste model. Derudover skal du have fat i en mekaniker, når du skal have monteret trækkrogen.

Det kan derfor betale sig for dig at indhente tilbud hos blandt andet Skorstensgaard, så du får den bedste pris. Få et gratis tilbud på dit anhængertræk hos en af vores Skorstensgaard-afdelinger.