Få olieskift i god kvalitet til din bil

 

Skal du have skiftet olie på bilen? Så er vores dygtige mekanikere klar til at hjælpe. Vi bruger kun motorolie i topkvalitet fra Q8, fordi kvaliteten spiller en stor rolle for din motors levetid.

Olie er nemlig ikke bare olie. Der er mange forskellige typer og tykkelser, som alle har deres egne egenskaber. Hos Skorstensgaard sørger vi derfor for, at dit olieskift er med den helt rigtige slags og i god kvalitet.

Er du i tvivl om, hvornår du skal have ny olie, eller hvad et olieskift koster? Så er du velkommen til at kontakte vores erfarne medarbejdere, som vejleder og hjælper dig.

Derfor olieskift

 

Derfor bør du udskifte olien

Olie til bilens motor er altafgørende for, at køretøjet kan køre. Det sorte stads sørger nemlig for, at de bevægelige dele i motoren, som for eksempel stempler og aksler, kan bevæge sig gnidningsfrit. Det er på trods af, at delene sidder millimeter tæt på hinanden.

Uden motorolien ville delene kun kunne køre med en meget stor grad af modstand, hvilket ville udvikle en voldsom varme. Denne varme kan i værste konsekvens blive så kraftigt, at det jern, motoren er lavet af, bliver blødgjort og dermed ødelagt. Det betyder, at din bil til sidst ikke længere kan køre.

Hvad er prisen for et olieskift på bil?

Hvad koster et olieskift? Prisen på et olieskift kan svinge mellem alt fra 700-2.500 danske kroner, afhængigt af værkstedet. Skal du skifte olie på automatgearkassen? Så kan prisen være højere end på et normalt olieskift. Dette afhænger dog af modellen.

Hos Skorstensgaard kan du altid regne med god kvalitet til en skarp pris, da vi ved, hvor meget olie din bil har brug for. Derfor kan vi naturligvis håndtere olien forsvarligt, så du slipper for skidtet, og at olien ender det rigtige sted.

Samtidig er vi ikke blege for at give dig et godt tilbud på olieskift. Har du fået et skriftligt tilbud fra et mærkeværksted, så giver vi nemlig dig 20% PrisPres. Den lave pris og høje service giver dig altså ikke nogen undskyldning for, at du ikke kan få ny olie eller nyt oliefilter på din bil.

Find dit lokale Skorstensgaard-værksted her, og book en tid i dag. Du kan også indhente et gratis tilbud, hvor vi giver en uforpligtende pris på olieskift.

Gode råd

 

Så ofte bør du skifte olien på bilen

Olien i din bil kan blive forringet over tid og efter brug. Derfor er der i bilens instruktionsbog opsat fastsatte intervaller for, hvor tit du har behov for olieskift og nyt oliefilter. En god rettesnor er, at du udskifter olien en gang om året.

Hvor ofte, du skal have skiftet bilens oliefilter og olie kommer også an på, hvordan du bruger din bil. Kører du få kilometer og mange korte ture, så vil olien hurtigere blive slidt og miste sin smøreevne. Snak med din lokale mekaniker hos Skorstensgaard, hvis du har spørgsmål.

Tjek nemt, om du skal have ny olie

Selvom din bil har nogle faste intervaller med, hvornår du bør skifte olie, bør du jævnligt kontrollere mængden af olie, da der altid forsvinder lidt med tiden. Det kan derfor være en god idé at kontrollere din bils oliestand for hver 1.000 km. 

Det gør du let og hurtigt ved hjælp af din bils oliepind, som er placeret på bilens motor. Åbn motorhjelmen, og tag pinden helt op, tør den af og sæt den tilbage i hullet, hvor olien er. Nu trækker du den op igen og kan derved aflæse oliestanden på pinden. 

Hvis der er for lidt olie, vil det nå under minimum-markeringen på pinden – omvendt er der for meget, hvis olien når over maksimum. Bilens olie skal helst være mellem disse to punkter på pinden.

 

Olieskift til service

 

Få skiftet olie og oliefilter til service

Hos Skorstensgaard kan du få foretaget olieskift hurtigt og effektivt. Det hører nemlig med, når bilen alligevel er til serviceeftersyn, og du kan ikke selv skifte olie.

Det er ikke kun bilens motorolie, der er vigtig at få skiftet. Dit oliefilter har i den grad også en betydning, da den sørger for at filtrere olien i bilen. Uden den kan den nye olie hurtigt blive snavset, og din bils motor er ikke beskyttet. Med andre ord skal oliefilter altid skiftes, når olien bliver skiftet.

Vi skifter altid bilens filter sammen med olie. På den måde får du ikke gamle urenheder i en ny olie.