Om BYD

BYD logo

BYD er et førende kinesisk elbilmærke, der, siden deres grundlæggelse, har engageret sig i at revolutionere bilindustrien gennem teknologi og innovation. Deres mission er netop at reducere fossile brændstoffer ved at skabe innovative elbiler, hvor bæredygtighed skal være med til at skabe en bedre fremtid. Netop denne mission afspejles tydeligt i deres navn BYD, der står for "Build Your Dreams". Og med deres fokus på elektrificering har BYD skabt et sortiment af elbiler, der imponerer med deres avancerede teknologiske løsninger. 

Sidder du lige nu og tænker: "Det lyder da meget godt... Men BYD? Det har jeg ikke hørt om før". Det er der faktisk ikke noget mærkeligt i, for de trådte først ind på den danske scene med deres personvognselbiler i 2022. Men hvis du lægger mærke til det, kan du allerede spotte nogle af deres modeller såsom DOLPHIN, SEAL, ATTO 3 og SEAL U i Danmark. Til gengæld ser det anderledes ud på verdensplan, hvor BYD er verdens største elbilproducent. 

 

BYD avancerede teknologi

Et af de bemærkelsesværdige træk ved BYD's elbiler er deres avancerede batteriteknologi. De har nemlig udviklet et Blade batteri basseret på råmaterialet lithiumjernfosfat, der har en række fordele: Langsommere varmeudvikling, ingen frigørelse af ilt og lav varmeafgivelse. Designet med den flade rektangelform forbedrer køleeffektiviteten og giver evnen til at forvarme batteriet. Men designet kan meget mere end det, for det der kendetegner Blade batteriet er den stærke opbygning med bikagelignede aluminiumsstruktur, der giver stærke paneler både på over- og undersiden af batteriet, som gør, at modstandskraften bliver øget - med andre ord, batteriet er utroligt holdbart og forstærker sikkerheden ved kollision.  

Blade batteriet er gaven, der bliver med at give. For udover at sikkerheden er utrolig høj, fylder Blade batteriet faktisk hele 50% mindre end traditionelle batteripakker. Det betyder dog ikke, at det giver en kortere rækkevidde - det gør faktisk det modsatte. Batteriet forbedrer energitætheden, der giver overraskende længere rækkevidde og lang levetid med over 5000 op- og afladningscyklusser. Og som kronen på værket er Blade batteriet det eneste NEV-batteri, der har bestået sømpenetrationstesten uden problemer. Testen er en af de hårdeste måder at teste batteriets termiske løb på. Alt dette vidner om den enorme viden og ressourcer BYD har, som gør, at du får en elbil, der bare har og kan det hele. 

Ud over deres avancerede batterier har BYD også integreret topmoderne teknologi i deres elbiler for at forbedre køreoplevelsen og sikkerheden for føreren og passagererne. Fra avancerede førerassistentsystemer til intuitivt infotainment og forbindelses løsninger er BYD's elbiler designet med det formål at skabe en problemfri og behagelig køreoplevelse. 

 

BYD erfaring

BYD's engagement i bæredygtig transport stopper dog ikke ved deres elbiler alene, da de har mange års erfaring - faktisk mere end 20 års erfaring inden for elektronik, biler, ny energi og jernbaner, der gør, at de har en kæmpe vidensbank, de trækker på, når de udvikler elbiler, som de konstant forbedrer. BYD forpligter sig til til at fremme grøn energi gennem investeringer i solenergi, batterilagring og elektrisk offentlig transport. Denne holistiske tilgang til bæredygtighed har gjort BYD til en global leder inden for elektrisk mobilitet og en drivkraft bag den grønne revolution inden for transportsektoren, netop fordi de har et ønske om at levere nul-emissions-løsninger. 

Den offentlige transport er er også et fokus punkt, hvor der allerede i København og i over 100 andre europæiske storbyer, kører BYD elbusser rundt. 

 

BYD og Skorstensgaard 

Som autoriseret BYD Servicepartner er Skorstensgaard virkelig glade og stolte over at være en del af denne banebrydende bevægelse mod en mere bæredygtig fremtid. Med vores ekspertise og engagement er vi engageret til at understøtte BYD med førsteklasses service og vedligeholdelse, der sikrer, at deres elbiler forbliver på vejen og kører problemfrit i mange år fremover.

 

Bonusinfo

Hvordan udtales BYD? Det er faktisk egentlig det samme som BMW udtales, hvor det fonetisk er "be y de" og ikke byd, som man ellers ofte fristes til at udtale det. 

 

BYD afdelinger hos Skorstensgaard